Facebook


http://kahaneva.com/2018/06/11/juniusi-kiallitas/

Hefter Üveggaléria / Hefter Glass Gallery shared Magyar Üvegművészeti Társaság - Hungarian Glass Art Society's post.

/// FINISSAGE ///

"Buczkó György üvegművész kiállítását 2018. 06. 08-án, pénteken 18:00 órakor zárórendezvénnyel búcsúztatják. Eljön az alkotó is, és filmvetítéssel mutatjuk be az üvegtárgyak elkészítésének fortélyait. Látható lesz, hogy Buczkó György nem csupán megálmodja üvegmunkáit, hanem üvegfúvó mesterként is megállja a helyét. És ahogyan az ilyenkor szokás, lesz beszélgetés, filmnézés, zenehallgatás és finom falatok."
Helyszín: Aba-Novák Galéria – Leányfalu-Ház
2016 Leányfalu, Móricz Zs. út 124. +36204465234

Hefter Üveggaléria / Hefter Glass Gallery shared Magyar Üvegművészeti Társaság - Hungarian Glass Art Society's post.

/// KIÁLLÍTÁS_AJÁNLÓ ///

"Gáspár György munkáit áthatja az építészet. Ez azonban nem egy valós vagy kreált funkcionális, vagy a társadalmi élettér kifejezésére szolgáló rendszer. Az egyén legbelsőbb, legmélyebb pszichés kivetüléseinek téri kiterjedése. A külső és belső határmezsgyéi, melyek szigorú kontrasztban állnak egymással. Építményei, melyek geometrikus elemekből szigorú rendszer szerint bonyolódnak.

Obejktjeiben a kép és a szobor határmezsgyéit vizsgálja, mértani precizitással egymáshoz csiszolt elemei, a különböző nézőpontokból mindig új tereket nyitnak, kiaknázva az üveg médiumában rejlő lehetőségeket.

Gáspár művei, geometrikus formák, személyes történetekkel, melyek rabul ejtik a szemlélőt. Minden esetben a mentális valóság képi megformálására törekszik, ahol a jelen túlhajszolt emberének pszichés problémáira keresi a választ. Transzparens és átlátszatlan felületei néhol harmonikusan, adott esetben szabályos matematikai rendszerben, máshol feszültséget keltve jelennek meg.

Műveit a Jacques Derrida féle dekonstrukció legalább annyira meghatározza, mint az op-art. A tavaly bemutatásra került Electron sorozat egyes felvetéseit gondolja most tovább, teret engedve újra az anyagra kevéssé jellemző neon színeknek.

Az eseménnyel egy időben kerül sor Gáspár új könyvének bemutatójára mely a 2012–2018 között készült műveit vonultatja fel.

A könyvet bemutatja és a kiállítást megnyitja: Mészáros Flóra művészettörténész, a monográfia szerzője"

http://www.bartokbelaboulevard.hu/program.930.gaspar_gyorgy__neuron_a_harom_het_galeriaban

Hefter Üveggaléria / Hefter Glass Gallery shared Magyar Üvegművészeti Társaság - Hungarian Glass Art Society's post.

/// Ajánló ///

Jövő héten nyílik Smetana Ágnes kiállítása Budapesten! Ne hagyjátok ki! 🙂

Insta