Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00469
A kedvezményezett neve:Hefter Üveggaléria és Stúdió Kft.
A projekt címe: Hefter Üveggaléria és Stúdió – Gyakornoki kompetenciák fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 5 406 838 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):100 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31

A projekt tartalmának bemutatása:

A Hefter Üveggaléria és Stúdió több mint 40 éve foglalkozik az építészethez kapcsolódó külső és belső tereket díszítő vagy elválasztó üvegművészeti alkotások tervezésével és kivitelezésével. Számos üvegablak, üvegablaksor, térelválasztó, ajtóbetét, világítótest, üvegplasztika és köztéri alkotás elkészítése mellett a régi üvegablakok helyreállítása is a Hefter üvegstúdió munkájának része.
A Hefter Üveggaléria Pannonhalmán, a világörökség részét képező Bencés Főapátság közvetlen közelében található. A 2007-ben átadott épület külső és belső tereiben állandó és időszakos kiállítások keretein belül a legjobb magyar és külföldi művészek üvegszobrászati, üvegfestészeti és a társművészetekhez kapcsolódó alkotásaik láthatóak. A galéria folyamatosan bővülő saját gyűjteménnyel is rendelkezik, amely része a kiállításoknak. A galéria jelenleg az egyetlen olyan kiállítóhely Magyarországon ahol az üveghez kötődő művészeti ágak állandó kiállítási lehetőséget kapnak. A galériában található shopban a stúdió, illetve a kiállító művészek által készített egyedi üvegművészeti alkotások, magas színvonalú iparművészeti ajándéktárgyak és ékszerek vásárolhatók.

A projekt segítségével a 2 fő foglalkoztatni tervezett gyakornok megfelelő körülmények között szerezhet munkatapasztalatot az üvegmegmunkálás művészeti ágai tevékenységi körben.
A két fő foglalkoztatni tervezett gyakornok művészeti üvegmegmunkálási tevékenységi körben szerezhet szakmai tapasztalatot. Továbbá bepillantást nyernek a vállalkozás működtetésének folyamataiba, mely marketinges, projektmenedzseri, galéria vezetési, illetve műhelyvezetői tevékenységi körökhöz kapcsolódnak.
A vállalkozás tevékenységei az üveg megmunkálásának több területét is átfogják. A gyakornok megismerik az üveg ipari felhasználásának alapjait, majd specifikus munkafolyamatokon keresztül tapasztalatot szereznek több alkalmazásterületen is (vágás, olvasztás, csiszolás, festés, égetés, savazás, stb.). Ezzel az átfogó eszközrendszerrel a kezükben képesek lesznek az említett ipari szegmens több területén is helyt állni, komplex szakmai ismeretük miatt munkaerő-piaci értékük emelkedik, foglalkoztatásuk hosszú távon is biztosítható lesz.