Belső mag gyűrű

Haiku sorozat

96 900 Ft

Szín:
Piros
Anyag:
Ezüst, pergamen, jade
(Segítség a méretekhez)
Azonosító:
KF-3002-RD
A rendelt darab kis mértékben eltérhet a képen láthatótól a kézi megmunkálással járó természetes különbségek miatt.

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum által 2013-ban rendezett „Szamurájok és Gésák” című kiállításra tervezett újabb pergamen ékszereimet Edo korabeli klasszikus japán haikuk inspirálták.
A haiku évszázadok során csiszolódott japán versforma, írója képszerűségében pontosan és nagyon tömören rögzít egy adott pillanatot, természeti jelenséget, de benyomásait, erre adott reakcióit visszatartja, így ezek az olvasóban születnek meg. Az ékszerek ehhez hasonlóan hatást gyakorolnak látványukkal a nézőre és a viselőre egyaránt, absztrakt módon képesek kifejezni egy hangulatot, erős érzelmeket keltenek.

A galériánkban elérhető kortárs tervezői ékszerek egyedi jellegükből fakadóan változatos anyaghasználattal készülnek. Megfelelő ápolással és tárolással, hosszú éveken át megőrzik eredeti szépségüket és minőségüket.
A különböző anyagoknak eltérő tisztítási és ápolási igényük lehet, ezért a külön részeket – legyen az nemesfém, bőr, textil, üveg, fa, kompozit vagy műanyag – a rá vonatkozó módon és a hozzá ajánlott szerekkel ajánlott kezelni. Kerüljük a vízbe áztatást, az erős vegyszerek és durva anyagok használatát. Az ékszereket célszerű zárt, puha anyagból készült dobozban vagy tasakban tárolni, hogy elkerüljük a más tárgyakkal való ütközést.

Ehhez a tárgyhoz nem tartozik egyedi anyag és ápolási információ.
Ha bizonytalan a vásárolt tárgyak ápolását illetően, kérjen tanácsot elérhetőségünk egyikén.

A tervezőről

Ékszereim sorozatokat alkotnak. A viaszból faragott és precíziós öntéssel készülő nemesfém ékszertestek hagyományos aranyműves technikákkal készülnek, a tárgyak szerkezete viszont a legkevésbé sem igazodik e hagyományokhoz. Bontható, és látható csomópontok, mozgó alkatrészek kínálják a játék lehetőségét, sok helyen bútor- és textilművességből ismert módon rögzítem a befoglalni kívánt régi romos szőnyeget, egzotikus faanyagot, antik töredéket, vagy kedvenc anyagomat a pergament.

Kapcsolódó kiállítások

  • Elem hozzáadva a kosárhoz
Kosaram
A kosár jelenleg üres