Fonalas tekercs gyűrű

63 900 Ft

Szín:
Kék, Türkiz, és Ezüst
Anyag:
Ezüst, metálfonal
(Segítség a méretekhez)
Azonosító:
GN-3002-BL
A rendelt darab kis mértékben eltérhet a képen láthatótól a kézi megmunkálással járó természetes különbségek miatt.

Az ékszer a Tekercs kollekció része, annak textillel és színnel való kombinálása, ami a tervező kedvenc és jellegzetes névjegye. Az ékszer különös felületi játékát a szalagtekercs inspirálta, annak térbe fordított plasztikája. A viaszveszejtéses öntéssel készült medál elegáns, dinamikus, klasszikus és mégis modern, remek választás. A matt és fényes felületek váltakozása még erősebbé teszi a plaszticitást. A belül futó testilspirál tovább folytatja a dinamikus felületalakítást, színeivel ugyanakkor érzelmeket vált ki belőlünk. Sok lehetséges megoldás létezik, ha van konkrét elképzelésed, kívánságod, bátran jelezd!

Mérete: 27 x 30 x 30 mm

A galériánkban elérhető kortárs tervezői ékszerek egyedi jellegükből fakadóan változatos anyaghasználattal készülnek. Megfelelő ápolással és tárolással, hosszú éveken át megőrzik eredeti szépségüket és minőségüket.
A különböző anyagoknak eltérő tisztítási és ápolási igényük lehet, ezért a külön részeket – legyen az nemesfém, bőr, textil, üveg, fa, kompozit vagy műanyag – a rá vonatkozó módon és a hozzá ajánlott szerekkel ajánlott kezelni. Kerüljük a vízbe áztatást, az erős vegyszerek és durva anyagok használatát. Az ékszereket célszerű zárt, puha anyagból készült dobozban vagy tasakban tárolni, hogy elkerüljük a más tárgyakkal való ütközést.

Ehhez a tárgyhoz nem tartozik egyedi anyag és ápolási információ.
Ha bizonytalan a vásárolt tárgyak ápolását illetően, kérjen tanácsot elérhetőségünk egyikén.

A tervezőről

Gera Noémi ékszereinél megfigyelhető, hogy a dinamikus formaalkotás, a ritmikusság, a légiesség, az áttörtség mind a struktúraépítés szolgálatában állnak.
Közelebb lépve az ékszerekhez azonban az igazi tervezői indíttatás a tárgyon belüli formai feszültség, az anyagok szélső határainak felfedezése, a bennük rejlő fizikai-emócionális lehetőségek kiaknázása. Ennek a kiszámíthatatlan és nyughatatlan dinamizmusnak a megzabolázása, kompozícióba rendezése, funkcionális ékszerré való transzformálása a legnagyobb izgalom a művész számára.
A kísérletezés fontos szerepet tölt be a munkásságában és ez az anyagválasztására is kihat. A férfias és a nőies jelleg együttes jelenléte, kontrasztja hatja át a tárgyakat. A fém az állandó, a férfi elem és a benne, rajta hullámzó, kanyargó, kunkorodó, de akár meditatívan ismétlődő erőteljes színű papír, sodrony, textil, szaténszalag, fonal a női szeszély és intuíció lenyomata.
Nagy kihívás, hogy a különböző anyagok hogyan válnak egységes kompozícióvá, milyen módon kapcsolódnak egymáshoz. Ezekre az alkotó sokszor egy technika alternatív és asszociatív felhasználásával ad választ.
A történetmesélés, az érzelmek kifejezése illusztratívabban megnyilvánul az alkotó bélyeges és a szöveges ékszereinél. Fontos küldetése a magyar kultúrkincs átörökítése és átlényegítése.

Kapcsolódó kiállítások

  • Elem hozzáadva a kosárhoz
Kosaram
A kosár jelenleg üres