Nádas nyakék

80 900 Ft

Készleten 1 db, amely szállításra kész, vagy nyitvatartási időben személyesen átvehető.

Szín:
Türkiz
Anyag:
Ezüst
Hossz:
42 cm
(Segítség a méretekhez)
Azonosító:
GN-1002-BLSV
A rendelt darab kis mértékben eltérhet a képen láthatótól a kézi megmunkálással járó természetes különbségek miatt.

A Tekercs kollekcióba tartozó nyakék a vízben … növény érzését kelti. Az ékszer különös felületi játékát a szalagtekercs inspirálta, annak térbe fordított plasztikája. A viaszveszejtéses öntéssel készült füli dinamikus, mégis visszafogott, elegánsan klasszikus. A matt és fényes felületek váltakozása még erősebbé teszi a plaszticitást.
A nyakék medálja műgyanta réteggel lett színessé téve, gyönyörűen kiemeli a mintát és erősíti a plasztikát.

Medál mérete: 3,4×3,6×2 cm

A galériánkban elérhető kortárs tervezői ékszerek egyedi jellegükből fakadóan változatos anyaghasználattal készülnek. Megfelelő ápolással és tárolással, hosszú éveken át megőrzik eredeti szépségüket és minőségüket.
A különböző anyagoknak eltérő tisztítási és ápolási igényük lehet, ezért a külön részeket – legyen az nemesfém, bőr, textil, üveg, fa, kompozit vagy műanyag – a rá vonatkozó módon és a hozzá ajánlott szerekkel ajánlott kezelni. Kerüljük a vízbe áztatást, az erős vegyszerek és durva anyagok használatát. Az ékszereket célszerű zárt, puha anyagból készült dobozban vagy tasakban tárolni, hogy elkerüljük a más tárgyakkal való ütközést.

Ehhez a tárgyhoz nem tartozik egyedi anyag és ápolási információ.
Ha bizonytalan a vásárolt tárgyak ápolását illetően, kérjen tanácsot elérhetőségünk egyikén.

A tervezőről

Gera Noémi ékszereinél megfigyelhető, hogy a dinamikus formaalkotás, a ritmikusság, a légiesség, az áttörtség mind a struktúraépítés szolgálatában állnak.
Közelebb lépve az ékszerekhez azonban az igazi tervezői indíttatás a tárgyon belüli formai feszültség, az anyagok szélső határainak felfedezése, a bennük rejlő fizikai-emócionális lehetőségek kiaknázása. Ennek a kiszámíthatatlan és nyughatatlan dinamizmusnak a megzabolázása, kompozícióba rendezése, funkcionális ékszerré való transzformálása a legnagyobb izgalom a művész számára.
A kísérletezés fontos szerepet tölt be a munkásságában és ez az anyagválasztására is kihat. A férfias és a nőies jelleg együttes jelenléte, kontrasztja hatja át a tárgyakat. A fém az állandó, a férfi elem és a benne, rajta hullámzó, kanyargó, kunkorodó, de akár meditatívan ismétlődő erőteljes színű papír, sodrony, textil, szaténszalag, fonal a női szeszély és intuíció lenyomata.
Nagy kihívás, hogy a különböző anyagok hogyan válnak egységes kompozícióvá, milyen módon kapcsolódnak egymáshoz. Ezekre az alkotó sokszor egy technika alternatív és asszociatív felhasználásával ad választ.
A történetmesélés, az érzelmek kifejezése illusztratívabban megnyilvánul az alkotó bélyeges és a szöveges ékszereinél. Fontos küldetése a magyar kultúrkincs átörökítése és átlényegítése.

Kapcsolódó kiállítások

  • Elem hozzáadva a kosárhoz
Kosaram
A kosár jelenleg üres