GINOP-1.2.14-20-2021-00022

Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Divat és Dizájnipari fejlesztések a HEFTER Üveggaléria és Stúdió Kft-nél.

A projekt keretein belül megvalósuló fejlesztések lehetőséget teremtenek arra, hogy elérjük azokat a mérföldköveket, amelyek hozzásegítik vállalkozásunkat a minőségi és technológiai korszakváltáshoz. Ennek eredményeképp versenyképesebbek lehetünk lokálisan, illetve új piacra is betörhetünk külföldön.

1. Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása

A projekt jelentős mértékben hozzásegíti vállalkozásunkat a fent említett kitörési pont elérésében. A beszerezni tervezett eszközök gondosan kerültek kiválasztásra aszerint, hogy divatékszergyártási tevékenységünk összhangba kerüljön szervezti céljainkkal és elérni kívánt eredményeinkkel. Ezen eszközök több kategóriába csoportosíthatók a munkafolyamatoktól függően.

A termelékenység növelése, kapacitásbővítés szerepe a fejlesztésben (prototípus készítés és sorozatgyártás)

A prototípus készítés hosszú és gyakori munkafolyamat, amit eddig kézi megmunkálással történt és nagyobb kemencéink segítségével égettünk ki. Ez jelentős időt és feleslegesen elhasznált energiát jelent, ezért fontos megoldandó feladat a prototípusok és a gyártásban létrehozott termékek függetlenítése, amely csak több specializált eszközzel lehetséges. Ezt optimalizálni tudjuk a következő specifikus berendezéssekkel:

– Prusa 3d nyomtató
– Paragon prototípuskemence
– Fúró-maró gép (saját forrásból)

A prototípusok közül kiválasztott modellek sorozatgyártásba kerülnek. Ennél a munkafázisnál nagy égető terű kemencére, oxigénes gázégőkre és nagy kapacitású ragasztó és felületmegmunkáló eszközökre van szükség:

– HBM homokfúvókabin és tartozéka
– CPRD 6270 kompresszor és tartozékai
– NUVO oxigénkoncentrátor és tartozéka
– UVA LED ragasztó kikeményítő lámpa

A technológiai fejlesztéssel terveink szerint 18%-kal csökken a prototípusok előállítási ideje, 35%-kal a maximum sorozatgyártási kapacitás és 8%-kal csökken a teljes munkafolyamat fajlagos energiaszükséglete.

2. Információs technológia-fejlesztés

Az új eszközök lehetőséget teremtenek arra, hogy a formatervezési feladatok jelentős része digitalizált formában történjen, elérve ezzel egy jóval gyorsabb tervezési folyamatot és gyártáselőkészítést. A további IKT beszerzésnek köszönhetően a munkafolyamatok központosíthatók, így összehangolhatók és pontosan ütemezhetővé válhatnak. Bizonyos szolgáltatásainkat az online és a virtuális térbe szeretnénk költöztetni, értékesítési és prezentációs célból is, amihez új technológiák beszerzése szükséges.

Formatervezési feladatok digitális eszközei:

– asztali számítógépkonfiguráció és tartozéka
– monitorok
– Wacom digitális rajztábla

Adatszinkronizációs és feladatmegosztási munkák kezelésére szolgáló eszközök:

– Synology NAS hálózati adattároló eszköz és tartozékai

Virtuális tervezést és prezentációt lehetővé tévő eszközök:
– Oculus virtuális valóság szemüveg
– multimédiás mobiltelefon LIDAR szkennerrel

Felmérésünk alapján ezen információstechnológiai fejlesztések tervezési munkánkat a gyorsabb hibakeresési lehetőségeknek köszönhetően legalább 15%-kal felgyorsítják, a munkatársak közötti állandó adatmegosztás és az új prezentációs lehetőségek pedig jelentős kapacitástöbbletet szabadítanak fel.

3. Bérköltség-támogatás

A 2020-as év olyan kihívásokat és lehetőségeket teremtett, amelyek ösztönözik és egyúttal kényszerítik is vállalkozásunkat. Jelen pályázatban szereplő személyi jellegű ráfordítás hozzájárulna ahhoz, hogy értékes szakembereinket megtarthassuk és tovább kepézhessük úgy, hogy jelen projekttel fejlesztett eszközparkunkon új szakmai kompetenciákra tegyenek szert szervezeti céljainkkal összhangban.

A projekt keretein belül megvalósuló beruházással jelentős piaci előnyre tehetünk szert, valamint számos aktualizálható piaci kitörési pont válhat elérhetővé. Várakozásunk szerint árbevételünk a következő üzleti évben 9%-kal majd az azt követő évben további 7%-kal nőhet, míg a munkabérek növekedése minimum 12%-os lehet.

Kedvezményezett: Hefter Üveggaléria és Stúdió Kft.
A projekt megvalósítási időszaka: 2021.06.01. – 2022.06.30.
A szerződött támogatás összege: 7 560 000 Ft
Támogatási döntés időpontja: 2021.04.20.
A támogatás mértéke: 70 %

GINOP-1.2.14-20-2021 – Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.
FELHÍVÁS LETÖLTÉSE: GINOP-1.2.14-20-2021