A HEFTER üveggaléria Pannonhalmán, a világörökség részét képező Bencés Főapátság közvetlen közelében található. A 2007-ben átadott épület külső és belső tereiben állandó és időszakos kiállítások keretein belül a legjobb magyar és külföldi művészek üveg- szobrászati, festészeti és a társművészetekhez kapcsolódó alkotásaik láthatóak. A galéria folyamatosan bővülő saját gyűjteménnyel is rendelkezik, amely része a kiállításoknak. A galéria jelenleg az egyetlen olyan kiállítóhely Magyarországon ahol az üveghez kötődő művészeti ágak állandó kiállítási lehetőséget kapnak. A pannonhalmi helyszín 2017-ben kiegészült egy győri bemutatóteremmel és bolttal, így jelenleg a stúdió, illetve a kiállító művészek által készített képző- és iparművészeti alkotások, ritkaságok, egyedi ékszerek két helyen is megtekinthetők és megvásárolhatók.

A Hefter üveg stúdió több mint 40 éve foglalkozik az építészethez kapcsolódó külső és belső tereket díszítő vagy elválasztó üvegművészeti alkotások tervezésével és kivitelezésével. Számos üvegablak, üvegablaksor, térelválasztó, ajtóbetét, világítótest, üvegplasztika és köztéri alkotás elkészítése mellett, a régi üvegablakok helyreállítása és restaurálása is a munkánk része.

Galéria

Állandó és időszakos kiállítások, kulturális programok Pannonhalmán.

Stúdió

Egyedi üvegfelületek tervezése és kivitelezése, ólmozott üvegablakok restaurálása, díjak készítése.

HEFTER LÁSZLÓ

Hefter László munkássága több szempontból is különleges helyet foglal el a nemzetközi és magyar üvegfestészetben. A régi üvegablakok restaurálásával és új művek létrehozásával egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az üvegfestészet ma Magyarországon visszaszerezze régi tekintélyét.

saját weboldal


HEFTER BRÚNÓ